Σελίδες

Κυριακή 19 Απριλίου 2020

Κούβα : τι αποκρύψανε γιαυτήν οι έξαλλοι διεθνιστές αριστεράς και δεξιάς


Η Κούβα λοιπόν που μας έχει καταπλήξει όλους θετικά, είναι δυο πράγματα για τα οποία δεν μιλάει κανείς επειδή τα φοβούνται, όντας ιδεολογικά στην άλλη άκρη του νήματος. Τα κυρίαρχα αυτά δύο χαρακτηριστικά της είναι η ουσία και η ψυχή της κουβανικής επανάστασης.
Ας τα υπενθυμίσουμε αν και τα ξέρουν όλοι παγκόσμια.

Το πρώτο είναι πως έχει κλειστά σύνορα! Δεν περνάει κουνούπι. Δεν το αναφέρουν αυτό καθόλου. Χλομιάζουν και το αποσιωπούν. Σκεφτείτε να ήταν σουρωτήρι όπως η Ελλάς. Να μην όριζε τίποτα. Θα την είχε κατασπαράξει ο καπιταλισμός μέσα από τις ορδές που θα της έστελνε να την καταπιούν. 

Θα την είχαν κάνει ελλάδα.  Θα ήταν τώρα η 51η πολιτεία των ΗΠΑ. Θα την είχαν προσαρτήσει στην Αμερική. Να το σκεφτείτε αυτό. Και να αναρωτηθείτε γιατί δεν έχετε μέλλον.

Δεύτερον, Πατρίδα ή θάνατος. Τα λέει όλα. Αυτό λένε όλοι οι κουβανοί! Αυτό είμαστε φωνάζουν. Σε αυτό χρωστούν τα πάντα.  Μόλις μπεις στις πόλεις τους είναι το πρώτο που βλέπεις. Ας είναι καλά ο μεγάλος Χοσέ Μαρτί που έθεσε τις βάσεις αυτής της χώρας.

Σήμερα η Κούβα, στις δύσκολες στιγμές που περνάει η ανθρωπότητα, απέδειξε τον πρωτοφανή διεθνισμό της.

Οι πολίτες όλου του κόσμου είναι κατενθουσιασμένοι κι ευγνώμονες μαζί της για την ουσιαστική και απίστευτη αλληλεγγύη της ακόμα και στους εχθρούς της.

Δήλωσε επανειλημμένα πρόθυμη να βοηθήσεις όπου της ζητήσουν στην λαίλαπα του κορονοϊού ακόμα και τις ΗΠΑ.

Τρομάζουν με την ανιδιοτελή προσφορά της όλες οι χώρες του καπιταλισμού. Τρέμουν και ψευδίζουν γυμνοί μπροστά στις κάμερες.

Με αυτή την κίνησή της αφόπλισε και έκλεισε όλα τα συκοφαντικά στόματα των δημοσιογράφων περί δικτατορικού καθεστώτος.

Ξέρετε εσείς καμιά δικτατορία που φροντίζει όλους τους πολίτες της; Να μας την πείτε. Που έχει την καλύτερη υγεία του κόσμου; Που να αναρωτηθείτε κάποιοι, που ο εγκέφαλός σας στάζει αλλοτρίωση.

Αντίθετα ξέρουμε ότι σε όλες τις δημοκρατίες δεν φροντίζουν τους λαούς τους. Βρέθηκαν όλες αβράκωτες μπροστά στον κορονοϊο και ζητάνε βοήθεια από την ΄΄δικτατορία΄΄ των Κουβανών. Ρεζίλι!

Βαθύτατες οι ρίζες του Φιντέλ, που φτάνουν στην άλλη άκρη της γης και βγαίνουν μέχρι την απέναντι χώρα  που θα βρουν να βοηθήσουν.                                                                               

Η ελληνική αριστερά ξέρει καλά και αποσιωπά ότι η χώρα είναι ολοκληρωμένο προτεκτοράτο πολλών μαζί αφεντικών και με δική της συνυπεύθυνη. Αυτό δεν λέει και τα ρίχνει όλα στην δεξιά της χώρας. Ως αυτή να μην υπήρξε ποτέ.! Ως να μην είχε Τσίπρες και Βάρκιζες

Η Κούβα λέει, θέλετε βοήθεια; θα έρθω εγώ να σας βοηθήσω. Ευχαρίστως. Στην χώρα μου δεν θα πατήσει κανείς. Αδερφός ή σύντροφος. Όσοι έρχονται είναι άνθρωπο του καπιταλισμού από χέρι! Έρχονται ως δούλοι εθελοντές, φανατικοί στρατιώτες του καπιταλισμού.

Οι κουβανοί μας έδειξαν πεντακάθαρα το κυριότερο.! Ότι είναι πρώτα-πρώτα πατριώτες! Γιαυτό μπόρεσαν να γίνουν διεθνιστές! Ορίζουν τον τόπο τους. Κάνουν κουμάντο οι ίδιοι.  Αν δεν έχεις χώρα να πατάς τι διεθνισμό να κάνεις. Είσαι μόνο λόγια ανόητα. Τσάμπα αριστεράντσα του Κολωνακίου και των Εξαρχείων. Τι να την κάνουν την αδελφοσύνη των λαών όταν  δεν μπορείς να την κάνεις. Είσαι τότε ένας  μπλαμπλάς αν δεν είσαι ύποπτα ανόητος.

Αν δεν είσαι πατριώτης δεν μπορείς να είσαι διεθνιστής. Δεν σε αφήνουν οι άλλοι. Και να θέλεις. Και μας το απέδειξε περίτρανα ο κουβανικός λαός. Θέλουμε υγεία; Μα η υγεία πάει με την κούβα κι όχι με τις χώρες σας. Να το καταλάβετε συμπολίτες.

Γιατί έχουν μια χώρα ανεξάρτητη. Αυτό είναι. Τίποτα άλλο. Και ας έχουν ένα στραγγαλιστικό εμπάργκο 60 ολόκληρα χρόνια. Πλήρης  διεθνισμός στην πράξη και όχι στα λόγια με κλειστά σύνορα!! Μπόρεσε γιατί είχε κλειστά σύνορα. Γιατί  δεν είναι σουρωτήρι. Κλειστά σύνορα για προκοπή.  Αυτό δεν το ανέφερε κανένα λαλίστατο μπουμπούκι της αριστεράς. Δεν το ακούσατε πουθενά στο διαδίκτυο ούτε και στις συζητήσεις μεταξύ μας. Αυτό είναι το κλειδί της κατανόησης και  το κλειδί της αποσιωπημένης αλήθειας.

Μπόρεσε γιατί δεν ανήκε σε κανένα διεθνή όμιλο, ΝΑΤΟ, ΕΕ, διεθνές νομισματικό ταμείο κλπ. Γιατί αλλιώς δεν θα μπορούσε, δεν θα την αφήνανε ποτέ να κάνει κάτι τέτοιο. Όπως δεν αφήνουν εσάς εδώ στην ελλάδα.
Μπόρεσε γιατί ήταν μόνη!
Το αντίθετο από ότι λέτε εσείς οι ευρωλάγνοι. Γιατί αγαπούν την χώρα τους και τότε αγαπούν όλες τις χώρες. Νιώθουν τον καημό τους. Προϋπόθεση αυτό. Και όχι λόγια πολιτικάντηδων αριστεράς και δεξιάς. Αυτή την μπαγιάτικη ξινισμένη σούπα. 

19/4/2020


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου