Σελίδες

Κυριακή 12 Ιουλίου 2020

Έλγιν και Ερντογάν,



Η ιστορία είναι τα πεπραγμένα του υπόκοσμου στην εξουσία. Αυτά καταγράφει. Αυτό είναι ο ιμπεριαλισμός του κεφαλαίου. Κλεφτρόνια, μπουκαδόροι, πλιατσικολόγοι, φονιάδες χαρούμενοι, μαχαιροβγάλτες εκπαιδευμένοι, ορμάνε στις χώρες των λαών, και αρπάζουν ότι τους γυαλίζει. Ότι  καλλίτερο έχουν.  Κανονικοί τραμπούκοι και προστάτες με το ζόρι. Σφάζουν τον κόσμο να του πάρουν τον κόπο του και το βιός του.

Δείτε τους Άγγλους, μας αρπάξαν τα γλυπτά του Φειδία  από τις μετώπες του Παρθενώνα στην Ακρόπολη, από τον ναό της Αθηνάς, κι όταν τα ζητήσαμε πίσω μετά την επανάσταση του 21, κάνουν τον κουφό μέχρι σήμερα. Μας  απειλούσαν δε κι από πάνω που τα ζητήσαμε. Τους προσβάλαμε που τάκλεψαν. Τα μάρμαρα θα τα πάρουμε πίσω. Κάποτε, δεν ξέρω πότε, γιατί έτσι πρέπει. Είναι ξένος μόχθος, δουλειά ανεπανάληπτη σε τέχνη και αισθητική.  Όλοι για τον Παρθενώνα και την Ακρόπολη μιλάνε, παραμιλάνε καλύτερα. Που αυτοί δεν μπορούσαν να τα φτιάξουν από  μόνοι τους. Βάρβαροι ήταν μια ζωή, να σκοτώνουν μόνο ήξεραν να ουρλιάζουν και να απειλούν τους ανθρώπους στις αποικίες τους.

Προχθές, κι άλλος ‘’Άγγλος’’ εμφανίστηκε, γνώριμος από τα πολύ-πολύ παλιά. Τούρκος το όνομά του και Ερντογάν το επώνυμό του.  Άλλο κουμάσι της ιστορίας. Μούτρο με τα όλα του. Άλλος ιμπεριαλιστικός υπόκοσμος. Φουλ δημοκρατικός κιόλας.

Να κάνει την Αγιά Σοφιά, τζαμί. Μα δεν γίνεται αυτό που νομίζεις βρε πανηλίθιε, δεν το καταλαβαίνεις. Είναι άυλο, δεν παίρνεται, είναι ‘’δικό σου’’ κι όμως δεν το έχεις, κι αυτό σου σπάει τα νεύρα. Είναι  μια ιδέα, ένα σύμβολο της χριστιανοσύνης. Πήρες την Κωνσταντινούπολη, δεν πήρες την Αγιά Σοφιά. Ένα αριστούργημα αρχιτεκτονικό που έχεις μόνο το κουφάρι του και όχι την ψυχή του. Δεν μιλάει χωρίς τους πιστούς του μέσα του.  Τι διάολο έχεις στο άρρωστο μυαλό σου;  Ότι και οι δικοί μας θα μου πείτε, με τις εκλογές που έρχονται.

Η Αγιά Σοφιά, είναι κάτι σαν Παρθενώνας, για την ορθοδοξία. Εμείς φιλοξενούμε εκεί και υποδεχόμαστε τους τουρίστες. Δεν τους φιλοξενείται εσείς. Τούρκοι, μεν οι ξεναγοί, μα η σκέψη τους είναι σε άλλη πίστη, δεν είναι στον Αλλάχ. Εσείς μόνο κλέβετε τα εισιτήρια που είναι δικά μας. Χώνεψέ το φωστήρα Ερντογάν, γιατί θα μπλέξεις και δεν θα ξέρεις πως να ξεμπλέξεις μετά.               

Η Αγιά Σοφιά δεν ανήκει στα κατακτημένα σου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου