Σελίδες

Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

<<<< Η Δημοκρατία γεμάτη εισαγωγικά. >>>>

 

Τα όπλα τα χρησιμοποιεί ένας λαός για να αμυνθεί από επιδρομές και εισβολές των βαρβάρων. Αυτό ξέραμε. Από πάντα το ξέραμε.  Εδώ  έχουμε ένα λαό που τα χρησιμοποιεί για να σκοτώνει ο ένας τον άλλο. Ακόμα και μικρά παιδιά μεταξύ τους, χωρίς να προσμετρώ καθόλου τον υπόκοσμο. Κανείς δεν επετέθη ποτέ στις ΗΠΑ. Ποτέ δεν απειλήθηκαν από άλλες χώρες. Η οπλοφορία στις ΗΠΑ ξεπερνάει το 90% και ίσως φτάνει το 120%  υποστηρίζουν οι ίδιοι, γηγενείς μάλιστα γνώστες. Δηλαδή κύριοι φίλοι, από τα 330 εκατομμύρια, τα τριακόσια οπλοφορούν και σκοτώνονται μεταξύ τους. Όχι ενάντια στην εξουσία και την κυβέρνηση, αλλά μεταξύ τους!! Αυτό είναι οι δημοκρατία εκεί και αυτό λένε δημοκρατία. Και κανενός δεν ιδρώνει το αυτί να τα μελετήσει.

Εάν τώρα μια προπαγάνδα,  η μεγαλύτερη εξ όλων που θυμάστε, κατακλύζει αφόρητα τον πλανήτη λέγοντας, ότι η δημοκρατία των ΗΠΑ είναι η πρώτη και καλύτερη κιόλας στον κόσμο, στο εσωτερικό της χώρας ( εντός ιμπεριαλισμού ) λειτουργεί υπέρ των αμερικάνων πολιτών, καταλαβαίνει κανείς σε τι τρομοκρατία λόγου βρίσκονται τα πράγματα.

Οι μόνοι δε που το βλέπουν αυτό, και που συμφωνούν κατά μέγιστο κανόνα όπως στην ελλάδα, είναι οι ελίτ των άλλων κοινωνιών, είναι οι δυτικοί διανοούμενοι που εκθειάζουν την δημοκρατία των ΗΠΑ, προστατευμένοι σε ασφαλή γκέτο μακριά από την υπόλοιπη αμερικάνικη κοινωνία που κατασπαράσσεται αδιαλείπτως τόσο από το κοινό όσο και από το μαζικό έγκλημα. Γιατί, μην σας διαφύγει, υπάρχουν τα γκέτο των διανοουμένων! και των ελίτ!, ασφαλή δίπλα στα άλλα γκέτο της υπόλοιπης αλλοτρίωσης, της φτώχειας, όπως και των μεσαίων στρωμάτων.

Από που προφυλάσσονται εκεί οι πολίτες μέσα στην αγκαλιά της ‘’μεγαλύτερης και καλλίτερης δημοκρατίας’’ όπως εκθειάζουν; Μπορεί  κανένας εκθειαστής αυτής της δημοκρατίας από τους δυτικούς διανοούμενους να μας το εξηγήσει; Ή φοβάται να μιλήσει στην ΄΄δημοκρατία’’ του λόγου, μην χάσει την παχυλή αμοιβή του.

Μήπως σοβεί και υπάρχει ένας ιδιότυπος διαρκής ταξικός εμφύλιος στις ΗΠΑ που τον κρύβουν πίσω από την παραβίαση τάχα των νόμων. Που τώρα βρίσκει ευκαιρία και ρωγμή να εμφανιστεί και να πάρει τις αληθινές του διαστάσεις. Και δεν ομιλώ βέβαια για τον απόηχο του αμερικάνικου εμφυλίου μεταξύ βορείων και νοτίων.

Παρακολουθώ εικοσαετίες, π.χ τους έλληνες διανοούμενους και πανεπιστημιακούς που κάνουν καριέρα εκεί, πως στάζει μέλι το στόμα τους για την δημοκρατία στις ΗΠΑ. Μεταξύ δε αυτών και επιφανείς αριστερούς κανονικούς, και όχι του κκε εσωτ. διανοούμενους, που εκθειάζουν και αυτοί και μόνο εγώ δεν το βλέπω.

Οι άνθρωποι με τα όπλα φασιστικοποιούνται, όταν δεν αμύνονται για την χώρα τους, ή όταν δεν κάνουν μεγάλες ταξικές επαναστάσεις. Και άλλη εκδοχή δεν υπάρχει εκτός εκείνων των ΜΜΕ και διανοουμένων για την αμερικάνικη ‘’δημοκρατία’’. Γιατί το ψέμα εδώ, είναι τερατώδες και πελώριο. Είναι η αρχή και ο πρόλογος του λόγου του φασισμού.

Λυπάμαι που γράφω για τα αυτονόητα, ούτε αυτά  δεν αντιλαμβάνονται κάποιοι πλέον. Αυτή την εποχή δε, κάποιοι ξεσάλωσαν σε κείμενα και άρθρα, όπου βρήκαν τον ανεκδιήγητο Τραμπ να τα φορτώσουν όλα επάνω του, ‘’και να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς καλλίτερα’’.

Αυτά τα ολίγα.

13/1/21

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου