Σελίδες

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2021

Οι Μογγόλοι και οι πασιφιστές

 

Τον πόλεμο δεν τον κάνουν δυο! Τον κάνει ένας!                                                                                                                                                                          Αυτό διέφυγε σε κάποιους πάρα πολλούς όμως. Έτσι γίνεται κατά  κανόνα. Σπάνια να κλείσουν ραντεβού δυο αντίπαλοι ή εχθροί για να αλληλοσκοτωθούν.

Ο Μογγόλος αποφασίζει τον πόλεμο και όχι το θύμα του! Οι βάρβαροι και οι Σελτζούκοι, ο  Άγγλος αποικιοκράτης και ο Ούννος με τον Γερμανό αγκαλιά, ο Αμερικανός με το ΝΑΤΟ και ο ιμπεριαλισμός που θέλεις να συμπληρώσεις και συ πασιφιστή μου.

 Έτσι λειτουργούν τα πράγματα αυτού, αλλά και κάθε άλλου έλλογου και μη κόσμου στο σύμπαν. Να το καταλάβετε αυτό υποχρεωτικά, για να μπορέσετε να συνεννοηθείτε με το μυαλό σας.                          Γιατί έρχεσαι εσύ τελευταίος και καταϊδρωμένος να ας πεις ότι ο πόλεμος είναι κακό πράγμα. Τι ανακάλυψη! Μπράβο που το κατάλαβες! Μας φώτισες!  

Τον ΄Β.Π.Π, ένας τον έκανε μόνος του. Κι ανάγκασε όλη την ανθρωπότητα να εξοπλιστεί τρέχοντας.        

Γιατί αν δεν εξοπλιστείς σύντροφε θα πάθεις ότι έπαθε το Ναγκόρνο Καραμπάχ εχθές ακόμα. Και εσύ κοίταγες σαν χάνος ανίκανος να το ερμηνεύσεις.

Ο άλλος, ο φουκαράς, ο όποιος άτυχος δεύτερος, πρέπει να ακολουθήσει. Θέλει δεν θέλει.

Τον εξοπλισμό θα τον κάνεις και θα πεις κι ένα τραγούδι, όπως κάνω εγώ τώρα. Γιατί έχω τα μυαλά μου ακόμη. Γιατί ο πόλεμος είναι νόμος της φύσης και του σύμπαντος, και όχι του ΝΑΤΟ και του κάθε εκάστοτε στρατιωτικό-βηομηχανικού κατεστημένου και ανόητα λοιπά όπως ΄΄νομίζεις’’ εσύ. Κι ένα μωρό παιδί τα ξέρει αυτά.

Αυτό το παραμύθι του πονηρού πασιφιστή πρέπει να τελειώσει. Που θέλει να βγει κι από πάνω και να συκοφαντήσει ως πολεμοχαρείς τους λαούς που αντιστέκονται.

Δεν καταλαβαίνω όμως τι δεν καταλαβαίνουμε εμείς οι υπόλοιποι της συντριπτικής πλειοψηφίας και του κοινού νου, από το σοφό σκεπτικό σου. Τι είναι αυτό το δύσκολο που εσείς ξέρετε και εμείς δεν μπορούμε να ξέρουμε και δεν μπορούμε να  αντιληφθούμε και όλο κάνουμε λάθη.

Όλο για υγεία και παιδεία μιλάς. Και δεν ξέρεις τάχα, ότι όλοι οι λαοί ανεξαιρέτως, από πάντα, δίπλα στα ειρηνικά τους καθήκοντα, βάζουν κι ένα ποσό στην άκρη για καλό και για κακό. Πρώτη μάλιστα η κλασσική ελλάδα και οι πρόγονοί σου. Το ίδιο και περισσότερο ο σύντροφος Λένιν στην οκτωβριανή επανάσταση. όπως και όλες οι σοσιαλιστικές προσπάθειες.

Με αναγκάζετε να κάνω διάλεξη για τα αυτονόητα. Γι αυτά, που τα ξέρουν όλοι.

Και μην ξεχνάτε, η μοίρα του ανθρώπου είναι ο πόλεμος.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου