Σελίδες

Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Βλακεία και εξυπνάδα, οι δυο αδερφές.

 


Από την βλακεία και την εξυπνάδα δεν μπορεί να γλυτώσει κανείς. Είναι και οι δυο άπειρες.

Είναι και οι δυο εξ ίσου επικίνδυνες!. Κλασσικό παράδειγμα η Χιροσίμα και το Ναγκασάκι.

Είναι λοιπόν καιρός, ειδικά οι έξυπνοι, που διαβάζουν χωρίς να καταλαβαίνουν, να κατανοήσουν το Αριστοτέλειο: η φύση φτιάχνει μέσους όρους! Και όσο χρήσιμοι είναι οι βλάκες άλλο τόσο χρήσιμοι είναι και οι έξυπνοι. Οι πρώτοι κρατούν την κοινωνία πίσω φρενάροντας την, οι δεύτεροι σπρώχνουν και τρέχουν την κοινωνία σε ιλιγγιώδης ταχύτητες επικίνδυνες όπως σήμερα, με την τεχνολογία των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων του φωτός. Και με αυτή την σύγκρουση των αντιθέτων ο κόσμος ισορροπεί.

Και επειδή η εξυπνάδα τους είναι άχρηστη ως μη κατανοητή από την υπόλοιπη κοινωνία, την προσφέρουν εκεί που αμείβονται, στο πιο ξέφρενο τμήμα του συστήματος που τους χρησιμοποιεί για τα κέρδη του και μόνο. Ή μήπως κάνω λάθος;

Τον κορονοϊο για το τρέχον κορυφαίο παράδειγμα που ζούμε, δεν τον ανακάλυψαν οι τσοπάνηδες ούτε οι γεωργοί και οι ντελιβεράδες, αλλά τα πιο ‘’προχωρημένα’’ μυαλά οι γενετιστές με την βοήθεια των ιολόγων και σπάσανε τα μούτρα τους όλοι. Κι ενώ αυτό το φριχτό αποτέλεσμα έπρεπε να τους οδηγήσει όλους να κατανοήσουν και να σεμνύνονται τουλάχιστον για τα φονικά κατορθώματά τους που διέλυσαν τον πλανήτη, επαίρονται κι από πάνω για την εξυπνάδα τους.

 

Γιατί πίσω από ένα πανέξυπνο άνθρωπο κρύβεται πάντα ένας βλάκας.! Με μαύρα γράμματα και θαυμαστικό να μην ξεφύγει από κανένα τους.  Ή είναι κορυφαίος επιστήμονας ή διάνοια ή  νομπελίστας.

Δείτε τους Μπιλ Γέιτς  ή τους Ζούκερμαν που οδηγούν την ανθρωπότητα λόγω εξυπνάδας.                    

Όποιος ξεφεύγει από τον μέσο όρο αντίληψης, είναι βλάκας με περικεφαλαία και μηδενική συνείδηση. Το πρόβλημά τους σε αυτή την ζωή είναι ποιος θα κοροϊδέψει τον άλλο!

Αυτά τα ολίγα.

Υγ.   Τα δε υπόλοιπα να βάλουν το κεφάλι τους κάτω να τα μελετήσουν μόνοι τους αν μπορούν ως έξυπνοι, και όχι έτοιμα και μασημένα από τον γράφοντα. Και συγγνώμη που τους θίγω στα αυτονόητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου